snijder of stripper

Welk type snijder of stripper te gebruiken?

Om te bepalen welk type mes of stripper u wilt gebruiken, kijkt u eerst naar de draadmaat of kabel waarmee u werkt. Voor dikkere draden en kabels is ander elektrisch gereedschap nodig dan voor kleinere meters. Als je draad of kabel wilt knippen, gebruik dan een kniptang. Als je ze wilt strippen, gebruik dan een stripper. Als je beide moet doen, gebruik dan een cutter / stripper. Lijkt recht voorwaarts, toch? Er komt iets meer bij kijken.

Draad- en kabelsnijder

Het eerste dat u moet beslissen, is met welk formaat draad of kabel u werkt. Veel elektrische gereedschappen zijn ontworpen om met een draad van tweeëntwintig gauge (22AWG) tot acht gauge (8AWG) te werken, terwijl andere zijn ontworpen om te werken met één aught (1 / 0AWG) naar vier aught (4/0) kabels. Sommige elektrische gereedschappen van Klein die wij vervoeren, zijn ontworpen om met een koperen telefoonkabel te werken, maar dat gereedschap biedt mogelijk niet dezelfde voordelen als sommige andere. Zodra u een draadmaat in gedachten heeft, moet u beslissen of u handmatige snijkracht of ratelactie wilt gebruiken. Het is duidelijk dat ratelactie de inspanning en inspanning kost om de kabel door te snijden, maar de wisselwerking is dat ratelgereedschap de neiging heeft iets meer te kosten dan handkrachtgereedschap.

Draad- en kabelsnijder

Draad- en kabelstripper

Hetzelfde als hierboven, de eerste stap is om te bepalen met welke meter u gaat werken, maar deze categorie heeft een twist. Je moet ook op de hoogte zijn van het type kabel dat je gaat strippen. Terwijl het snijden rechttoe rechtaan is, kan voor het strippen bepaalde gereedschappen nodig zijn, afhankelijk van of de kabel plat of rond is. Ronde kabels kunnen gemakkelijk worden gestript met sleufgereedschappen die de tijd en moeite die nodig is voor het verwijderen van isolatie verminderen. Als u van plan bent coaxkabels te strippen, bieden we unieke tools die zijn ontworpen om coaxkabels efficiënt te strippen zonder de interne geleiders te beschadigen. Zorg ervoor dat u een elektrisch gereedschap kiest dat is ontworpen voor gebruik met de kabel waarmee u werkt.

Draadscharen / strippers

Draadscharen / strippers

Dit type gereedschap is ontworpen voor gebruik met draden met een kleinere dikte en wordt vaak geleverd met extra toepassingen. Zo worden al onze snij- / afstrijkgereedschappen zo gemaakt dat de punt gebruikt kan worden als punttang. Cutter / strippers zijn gebouwd om te werken met vierentwintig gauge (24AWG) tot acht gauge (8AWG) draad en kabel, afhankelijk van de stijl die u kiest. Een voordeel van dit type gereedschap is dat ze klein genoeg zijn om comfortabel in uw zak te passen, waardoor ze perfect gereedschap zijn dat elke elektricien zou moeten hebben. Dat kun je niet zeggen over veel tools. Deze snijmachines / strippers zijn gebouwd om de draad af te snijden met scherpe, slijtvaste messen en vervolgens diezelfde draad te strippen met tanden van de juiste maat. Op deze manier krijg je een zuivere snede en strip zonder onnodige schade aan je geleiders.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *