Hulpmiddelen

Hulpmiddelen die u nodig heeft voor elektrische projecten

Rolmaat

Een standaard meetlint wordt gebruikt voor allerlei veldmetingen, zoals het instellen van hoogtes voor schakelaars en stopcontacten, het centreren van verlichtingsarmaturen en het markeren van oppervlakken voor uitsparingen.

Rolmaat

Hamer

Een hamer wordt gebruikt om elektriciteitskasten met spijkerbeugels te bevestigen aan muurstijlen en andere framedelen in een huis. U hebt er ook een nodig om draadnieten aan te drijven wanneer u nieuwe elektrische kabels verankert aan frameleden.

Torpedo-niveau

Een klein niveau, zoals een torpedoniveau, past gemakkelijk in een gereedschapstas en wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat uw werk waterpas en loodrecht is. Een geweldige installatie begint met niveaubakken en rechte schakelaar- en uitlaatafdekkingen. Een torpedoniveau zou deel moeten uitmaken van de standaard toolkit van elke huiseigenaar; het zal tal van toepassingen hebben behalve elektrisch werk.

Torpedo-niveau

Zaklamp

Elektrische reparatie- en verbeteringswerkzaamheden omvatten veel donkere plaatsen, van zolders en kelders tot holtes in muren en plafonds, tot de binnenkant van elektriciteitskasten. Een tactische zaklamp is zowel voor de veiligheid als voor het gemak nodig. Een paar handzaklampen en een koplamp zijn goede aanvullingen op de gereedschapskist van een doe-het-elektricien.

Mes

Een mes of stanleymes is handig voor het snijden van omhulsels van niet-metalen (Romex) kabel, om elektrische tape af te snijden en om kartonnen dozen te openen.

Mes

Phillips-schroevendraaiers

Elektriciens hebben te allen tijde schroevendraaiers bij zich voor het verwijderen en installeren van afdekplaten, stopcontacten, schakelaars en vele andere apparaten. Het is het beste om een ​​paar verschillende lengtes kruiskopschroevendraaiers te hebben, evenals de tipgroottes # 1, # 2 en # 3.

Schroevendraaiers met isolerende rubberen mantels die de handgrepen bedekken, zijn ontworpen voor meer veiligheid bij het uitvoeren van elektrisch werk.

Rechte schroevendraaiers

Net als bij kruiskopschroevendraaiers, hebt u waarschijnlijk meer dan één maat schroevendraaiers met een recht blad nodig. Als je er maar één moet kiezen, kies dan een medium mes; het past bij de meeste projecten.
Rechte schroevendraaiers zijn ook verkrijgbaar met geïsoleerde handvatten voor meer veiligheid bij elektrische werkzaamheden.

Tand-en-groef tang

Tong- en groeftangen zijn bekend onder vele namen, waaronder kanaalvergrendeling, groefverbinding, tand-en-groef en tang met rechte bek. Deze tool wordt het meest gebruikt voor loodgieterswerk, maar een tang met groef en tang heeft ook veel toepassingen voor elektrische projecten. Het zal veelvuldig worden gebruikt voor het verwijderen van uitsparingen uit metalen elektriciteitskasten, het aandraaien van kabelklemmen en het aanpassen van plafondventilatorboxen van het expansietype.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *